Máme štěňátka!!!

03.09.2012 20:22

Už od sobotního večera bylo jasné, že štěňátka budou brzy na světě. Bibi byla hodně neklidná, kňučela a vůbec nechtěla být v porodní bedně, ve které v pohodě posledních  asi 10 dnů spala. Stála u vchodových dveří a chtěla ven...Až druhý den - v neděli ráno jsme zjistili, že Bibi si v rohu zahrady pod starou kánoí vyhrabala pelech, kde chtěla rodit...takže když jsme ji vypustili na zahradu, aby se vyvenčila, tak zmizela a mi ji nemohli najít, až pod tou starou lodí...

Od nedělního rána Bibi stále kňučela, hrabala a také jí odešla hlenová zátka ,...nakonec jsme Bibi po obědě zavřeli do výběhu, kde se ve své boudě trochu zklidnila a porodila během půl hodinky první tři štěňátka...pak už si nechala říct a i se štěňátky jsme ji přemístili domů do porodní bedny, kde se ve čtyři hodiny odpoledne narodila poslení fenka. Byl to tedy myslím krátký porod a Bibi vše krásně sama zvládala, jen jsme jí trochu pomohli se sušením štěňátek.

Štěňátka váží cca od 350g do 420g.Narodilo se 5 fenek a 2 pejsci. Všechna štěňátka jsou nádherná. Jedna fenka a jeden pejsek nejsou však klasicky černo-bílí, ale hnědo-bílí s pálením...jak jsem se následně dozvěděla, narodilo se takto zbarvených asi 6 štěňátek za posledních 15 let.